„Aki nem küldi vissza a kérdőívet, már tett valamit Hazánkért” - újabb nyílt levelet írt a professzor

2017.04.22 09:38

Állítsuk meg közös erővel az Európai Unió lejáratását itthon és Magyarországét külföldön! – írja Facebook oldalán Király Miklós egyetemi tanár.

„Aki nem küldi vissza a kérdőívet, már tett valamit Hazánkért” - újabb nyílt levelet írt a professzor
 
Néhány napja Orbán Viktornak címezve tett közzé nyílt levelet a Facebookon Mádl Ferenc volt köztársasági elnök tanácsadója, az ELTE tanára, korábbi dékánja. Akkor azt hangsúlyozta, hogy professzortársaival nem Soros György privilégiumaiért álltak ki, hanem a CEU égisze alatt folytatott oktatás, kutatás értékeinek megőrzése, s az ott tanító oktatók és hallgatók érdekei mellett.
 
Most „Aggódó Levél Barátaimhoz” megszólítással írt újabb posztot az EU kormányzati lejératási kampányáról. Mint írja, egyre több hír érkezik arról, hogy az „Állítsuk meg Brüsszelt” kampány és nemzeti konzultáció pusztító hatással van Magyarország megítélésére az Európai Unióban, és ma még nehezen felmérhető diplomáciai károkat okoz.
 
„A kérdőív állításai és válaszai többségükben megtévesztőek, bántó féligazságokra vagy hamis állításokra épülnek. Ráadásul megszövegezőjük azt feltételezi, hogy elemi ismeretekkel sem rendelkezünk az Európai Unió céljairól, működéséről és értékeiről. Ez méltatlan! A nemzeti érdekeket barbarizmus nélkül is lehet védeni! Sőt, sokkal jobban és hatékonyabban, mint így!”
 
Felteszi a kérdést, hogy számíthatunk-e majd ezek után az Unió támogatására és jóindulatára a határokon kívül élő magyarság sok gondjának-bajának orvoslásában?
 
Király úgy véli, aki nem küldi vissza a kérdőívet, már tett valamit Hazánkért! Aki erről családját és barátait is meggyőzi, még sokkal többet!
 
hvg.hu