"Áldozat nélkül nincs siker, nincs áldás"

2015.04.18 20:27

Áldozat nélkül nincs siker, nincs áldás és ha ehhez Istentől megkapjuk a szükséges erőt, akkor érdemes volt megszentelni a templomot – jelentette ki az emberi erőforrások minisztere a felújított miskolci Szent Anna Római Katolikus Templom hálaadó szentmiséje utáni ünnepségen szombaton.

Balog Zoltán elmondta, bár sok természeti kincset rejt az ország, a legnagyobb érték az ember, a munkás és a gondolkodó, aki „éltető erővel tesz". Eredményeket ugyanakkor csak áldozatos munkával lehet elérni.

fotó: Vgh Csaba

A miniszter úgy fogalmazott, akik összefogva cselekednek Magyarország jövőjéért, azokon „a pokol kapui sem vehetnek diadalt”.     

Szarvas Péter, a templom plébánosa kifejtette: a 10 éve kezdődött felújítás mintegy 95 millió forintba került, ennek kétharmadát pályázati forrásokból és az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával biztosították, a fennmaradó részt adományok fedezték.    

Az elmúlt években a homlokzatot, a tornyot és tetőt újították fel. A külső rekonstrukció után a belső munkákkal folytatták az épület korszerűsítését.

A hálaadó szentmisén részt vett Pelczné Gáll Ildikó néppárti európai parlamenti képviselő, Kriza Ákos Miskolc polgármestere és Ternyák Csaba egri érsek.

minap.hu