Álellenőrök csengetnek Miskolcon a MEKH nevében

2017.01.27 15:04

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) egy bejelentés alapján szerzett tudomást arról, hogy Miskolcon ismeretlen személyek a Hivatal ellenőreinek kiadva magukat keresnek fel lakástulajdonosokat. – olvasható a hivatal honlapján.

https://valasz.hu/data/cikk/11/4247/cikk_114247/ugynok_becsenget.jpg

Az ismeretlenek azzal kopogtatnak be a lakásokba, hogy a gázkészülékeket kell ellenőrizniük a szénmonoxid mérgezések megelőzése érdekében.

A MEKH felhívja a figyelmet arra, hogy a Hivatal munkatársai nem végeznek ilyen típusú ellenőrzéseket, ezért senki ne engedjen be olyanokat, akik az energiahivatal ellenőrzéseire hivatkozva próbálnak bejutni a lakásokba. A MEKH arra kéri a fogyasztókat, ha hasonló esetekről van tudomásuk, azt jelezzék a hivatal ügyfélszolgálati telefonszámán (+36 1 459 7740) és értesítsék a rendőrséget is.

A gázkészülékek helyes működésének ellenőrzése a szolgáltatók feladata. A szolgáltatók ellenőrzést végző munkatársainak minden esetben dokumentumokkal kell igazolniuk magukat, mielőtt belépnének az ingatlanokba, és az esetleges ellenőrzésekről korábban értesítik a fogyasztókat.

minap.hu