Alelnökévé választotta Ujhelyi Istvánt az EP egészségügyi és szociális ügyekért felelős munkacsoportja

2021.01.21 15:06

Alelnökévé választotta Ujhelyi Istvánt, az MSZP európai parlamenti (EP-)képviselőjét az Európai Parlament egészségügyi és szociális ellátás innovációjával foglalkozó munkacsoportja – erről a képviselő irodája tájékoztatta az MTI-t csütörtökön.

 

A tájékoztatás szerint az egyeztető fórumként működő csoportot 2014-ben hívta életre az úgynevezett Health First Europe nevű, betegjogi szakembereket, egészségügyi dolgozókat, akadémikusokat és szakértőket tömörítő, non-profit civil szervezet Brüsszelben.
 
A munkacsoport vezetésében több parlamenti frakció képviselteti magát, Ujhelyi a szociáldemokrata frakció által delegált egyik új alelnök lett.
 
A szocialista politikus elmondta: a munkacsoport az egészségügyi szakpolitika területén végzett erőfeszítéseinek elismeréseként szavazott bizalmat számára.
 
Büszke vagyok arra, hogy az Európai Egészségügy Unió programjának egyik kidolgozójaként és kezdeményezőjeként részese lehetek annak a szakpolitikai munkának, amely prioritásként kezeli a közegészségügyi ellátások színvonalának megerősítését, a betegközpontú és igazságosan hozzáférhető, mindenkinek európai szintű ellátást nyújtó rendszerek kiépítését" 
 
– fogalmazott Ujhelyi István.
 
mti.hu