Állandó rettegésben tartotta családtagjait egy miskolci férfi

2017.03.24 09:56

Édesanyját és tizenhat éves lány féltestvérét is rendszeresen ütlegelte, rugdosta egy húsz éves miskolci férfi.

A Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség testi sértéssel elkövetett kapcsolati erőszak bűntette és személyi szabadság megsértésének bűntette miatt emelt vádat egy húsz éves fiatalemberrel szemben, aki mintegy másfél éven át, közösen használt lakásukban rendszeresen bántalmazta édesanyját és tizenhat éves féltestvérét.

csalad_eroszak_bantalmazas_ill.jpg

A vád szerint a fiatal férfi agresszív természete hamar felszínre tört, miután beköltözött édesanyja lakásába. Hozzátartozói minden lépését irányítani akarta, és ha ellenkezni mertek, a vádlott fenyegetőzni kezdett, és szavainak számos alkalommal azzal adott nyomatékot, hogy édesanyját és féltestvérét is ütlegelte, rugdosta. A vádlott az egyik vita alkalmával odáig ment, hogy édesanyját megragadta, a földre rántotta, majd a hajánál fogva bevonszolta a lakás egyik szobájába és rázárta az ajtót úgy, hogy még a kilincset is kivette a helyéről. A nő hiába könyörgött, a vádlott csak akkor engedte ki a szobából, amikor el kellett mennie otthonról.

A vádlott bántalmazása következtében az édesanya és a fiatal lány szinte minden alkalommal könnyebb sérüléseket szenvedtek, azonban orvoshoz nem fordultak, rendőrségi feljelentést is csak akkor tettek, mikor belátták, hogy nincs esély arra, hogy a vádlott megváltozzon.

Az ügyészség vádiratában a vádlottal szemben végrehajtandó szabadságvesztés és mellékbüntetésként közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt a Miskolci Járásbíróságnak – olvasható a Miskolci László főügyész által jegyzett közleményben.

minap.hu