Állatbarátok találkoztak ma Miskolcon a Belvárosi Ligetben

2015.05.17 20:25

Egy igazi közönségtalálkozót szerveztek vasárnap a miskolci állatvédelmi szervezetek és kutyaiskolák részvételével, és érdekes programok, így állatsimogató, kézügyességet és kreativitást fejlesztő játékok, valamint kézműves foglalkozások is várták az érdeklődőket.

Az Állatszeretet Napján igazi jókedvő programra várták az állatbarárokatés a családokat. Az érdeklődők találkozhattak azokkal a jelentősebb miskolci szervezetekkel, alapítványokkal, amelyek fáradságot nem ismerve óvják, védik a valamiért segítségre szoruló állatokat. Vagy tanítják őket, illetve azokat a tulajdonságaikat erősítik, amivel a rászoruló emberek nélkülözhetetlen segítőivé, barátaivá válnak.

Kitelepültek a  ligetbe a külonboző alapítványok, egyesületek képviselői, hogy bemutassák tevékenységüket.

A kutyák és gazdáik különböző amatőr versenyekre is be nevezhettek, ahol bemutathatták hű társuk szépségét, ügyességét.

Emellett jutott program a család többi tagjának is, például homokkép készítés, kutya-gazdi fotózás, egyedi ajándéktárgyak készítése, jótékonysági vásár, kutyasétáltatás, arcfestés, csillámtetoválás, valamint bolhapiac várta az érdeklődőket.

A nap fő témája a felelős állattartás, a családok és az állatok kapcsolata volt, emellett pedig az adakozó kedvű látogatóinknak is lehetőségük nyílt jótékonykodni, hiszen tombolával segíthették a különböző szervezetek tevékenységét.

minap.hu