Állítólag vasárnap már tényleg sütni fog a nap

2015.03.14 22:59

Vasárnapra virradó éjszaka egyre többfelé felszakadozik a felhőzet. Napközben  a többször erősen felhős ég mellett az ország nagy részén néhány órára kisüt a nap, néhol gyenge zápor kialakulhat. Reggelig mérsékelt marad a légmozgás, vasárnap többfelé megélénkül a délkeleti szél. Hajnalban  -1, +4, napközben 10,15 fok között alakul a hőmérséklet.

Hétfőn a fátyol- és a gomolyfelhők mellett általában sok napsütésre számíthatunk, a nyugati, délnyugati határon lehet összefüggőbb felhőzet. A szél  több helyen megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 15 fok körül alakul.

Kedden jobbára derült, napos idő várható, csapadék nélkül.  A keleti szél több helyen élénk, néhol erős lesz, estére mérséklődik a légmozgás. Hajnalban A legalacsonyabb -2,+5, napközben 15, 16 fok körül alakul a hőmérséklet .

Szerdán az ország nagy részén kevés gomolyfelhő várható sok napsütéssel, de a nap második felében kelet felől egyre több felhő érkezik. Csapadékra azonban nem kell készülni. A magasban hidegebb levegő áramlik a Kárpát-medencébe, emiatt sokfelé megélénkül, néhol megerősödik keleti, északkeleti szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 13 fok között alakul.