Álunokaként húzták le az idős embereket

2015.04.05 22:36

Két esztergomi férfi hónapokon át csalt ki pénzt idősektől az unokájuknak kiadva magát elsősorban Komárom-Esztergom megyében. Elkapták őket és a nyomozást velük szemben lezárták - közölték a police.hu-n.

H. Krisztián és H. Kálmán minden esetben ugyanazzal a szöveggel telefonált a sértetteknek. Unokájuknak adták ki magukat és azt állították, bajba kerültek. Az idősektől pénzt kértek, több esetben kaptak is. Tavaly május 17-én egy pilisi nénit hívtak fel telefonon a bevált történettel. Ő volt a tizenkettedik a faluban abból a harmincból, akiknél próbálkoztak. 200 ezer forintot kértek tőle, de a sértett nem adott egy fillért sem. Ekkor fogták el őket az esztergomi nyomozók.
 
H. Kálmánt a csalás és annak kísérlete mellett lopással is gyanúsítják az esztergomi rendőrök. A férfi ugyanis tavaly március 26-án besurrant egy esztergomi lakásba és onnan ellopott egy laptopot, valamint egy mobiltelefont. A számítógépet a házkutatáskor megtalálták a nyomozók.
 
Az Esztergomi Rendőrkapitányság a gyanúsítottakkal szemben folytatott büntetőeljárásokat lezárta és néhány napja, április 3-án vádemelési javaslattal megküldte az ait az Ügyészségnek.

police.hu