Amit a hosszú hétvége miskolci közösségi közlekedéséről tudni kell

2015.08.18 08:42

Augusztus 20-án a vasárnapi, 21-én a szombati menetrend szerint közlekednek az MVK járatai. A közlekedési cég az állatkert 20-ai születésnapja miatt garantáltan elindítja a ZOO járatokat, a hosszú hétvégére pedig családi- és turistajegy akcióval is készülnek.

Lovagi tornák tere
Augusztus 20-án adják át a lovagi tornák terét Diósgyőrben, ahol egész nap számtalan programmal várják az érdeklődőket (ezekről bővebben IDE kattintva olvashat). A villamosok a nagy érdeklődésre való tekintettel kora délelőttől egész nap 10 percenként közlekednek, este 6 órától a nap végéig ennél is gyakrabban.

Az autóbuszra várakozó utasok számát az MVK Zrt. munkatársai folyamatosan figyelemmel kísérik, ha szükséges, rásegítő járatot indítanak Diósgyőri városközpont – Tiszai pályaudvar között.

Este 10 óra után közvetlen járatok indulnak Diósgyőr városközpontból az 1-es autóbusz Tiszai pályaudvar irányába lévő megállójából az Avas kilátó, a Repülőtér és a Hejő park végállomás irányába. Diósgyőr városközpontból a Majális park irányába az 1-es autóbusszal lehet eljutni.

Vonaljegy a helyszínen is váltható lesz, de a jegypénztárak közül a Tiszai pályaudvaron és a Búza téren lévő reggel 6 és este 7 óra között, míg a felső-majláthi és az Uitz Béla utcai pénztár reggel 7 és délután 2 óra között nyitva tart ezen a napon is. A vonaljegy ára a pénztárakban 300 Ft/darab, a 10 darabos gyűjtőjegy 2800 forintba kerül, a járművezetőnél váltott vonaljegy 400 Ft/darab.

Szülinap az állatkertben
Augusztus 20-án ünnepli szülinapját a Miskolci Állatkert-és Kultúrpark. Tekintettel az utasforgalom várható növekedésére, az MVK Zrt. a Felső-Majláth és a vadaspark között igény szerint, vagyis kérésre közlekedő ZOO járatot minden időpontban automatikusan elindítja. Az utasoknak ezen a napon így nem szükséges a ZOO járatot telefonon, vagy személyesen kérni, mert az MVK a rendezvény miatt garantáltan elindítja.

Bérletpénztári információk
Az MVK bérletpénztárai a hosszú hétvégén a bérletváltási időszakon kívüli munkaszüneti napi nyitvatartás szerint állnak rendelkezésre, kivéve az Avas városközpontban lévőt, amely a megszokottól eltérően augusztus 21-22-én ki fog nyitni.

Augusztus 20-23. között a bérletpénztárak nyitva tartása:
a Tiszai pályaudvaron: 6:00-19:00,
a Búza téren: 6:00-19:00,
Felső-Majláthon: 7:00-14:00,
Újgyőri főtéren: 7:00-14:00.
Augusztus 21-én és 22-én az Avas városközpontban: 7:00-14:00.

Családi- és turistajegy-akció a hosszú hétvégén
Aki augusztus 20-án váltja meg 3 napos turistajegyét, egy nap utazást ajándékba kap. A Miskolc Városi Közlekedési Zrt. augusztus 20. és 23. között meghosszabbítja a 3 napos turistajegy érvényességét, így azok, akik 20-án váltják meg a turistajegyet egy nappal tovább érvényes jegyet kapnak változatlan ár mellett és augusztus 23-án éjfélig utazhatnak vele.

Családi jegy a hosszú hétvégén
A hétvégi családi jegy – a megjelölt hétvégén – szombat 0 órától vasárnap 24 óráig érvényes az MVK Zrt. menetrend szerinti járatain korlátlan számú utazásra a város közigazgatási határán belül (vagyis Felsőzsolcára már nem jogosít utazásra). Egy hétvégi családi jegy igénybevételére – annak érvényességi ideje alatt – összesen egy vagy két felnőtt és legfeljebb három, tizennégy éven aluli gyermek jogosult. A hat éven felüli gyermek esetén utazáskor az érvényes magyar diákigazolványt fel kell mutatni.

A hétvégi családi jegyet most nemcsak az utazási feltétel szerint meghatározott szombat-vasárnapi napra, hanem a csütörtöki-pénteki napra is meg lehet vásárolni. Vagyis akik a teljes, négynapos hosszú hétvégén ezzel a jegytípussal kívánnak utazni, azok szombat és vasárnap mellett a csütörtöki és pénteki napra is válthatnak hétvégi családi jegyet.

minap.hu