Annyira gyenge a forint, hogy ha nem fagyasztották volna be az üzemanyagárakat, vélhetően drágulás lenne a kutakon

2021.11.14 19:35

Ha a kormány nem maximálta volna az üzemanyagok árát, akkor nagy valószínűséggel emelkedéssel számolhatnának az autósok, a forint ugyanis történelmi szintre gyengült a dollárral szemben - írja a Holtankoljak.hu.

Fotó: Getty Images
 
 
Nincs szükség annak előrejelzésére, hogy mennyi lesz a benzin és a gázolaj kiskereskedelmi ár a következő héten, hiszen a kormány 480 forintban maximálta azok árát. Viszont a nagykereskedelmi árak változhatnak - írja a szakportál.
 
A Brent olaj hordónkénti ára komoly kilengéseket mutatott. A hét elején a 83 dolláros szintről indulva egészen 85 dollárig emelkedett, vasárnapra viszont 82 dollárra süllyedt, ami 2 százalékos csökkenést jelent.
 
A forint történelmi szintre gyengült a dollárral szemben, mostanra 320,7 forintot kell fizetnünk a dollárért, ami néhány nap alatt 3 százalékos változást jelent (a hét elején még 311 forint volt az amerikai fizetőeszköz árfolyama).
 
Leginkább a forint nagymértékű gyengülése miatt lenne szükség az árak emelésére, ennek mértéke akár 3-5 forint is lehetne

 

 

 
forrás: holtankoljak.hu
 
 
 
 
 
 
 
 

—————

Vissza