Apa és gyermeke halt meg a 37-es úton csütörtökön történt balesetben

2019.08.09 16:49

Lengyel szülők és csecsemőjük utazott az autóban, amely egy kamionnal ütközött csütörtökön a 37-esen.

Fotó: SfL
 
Mint arról beszámoltunk súlyos baleset történt csütörtökön reggel 8 óra előtt Szerencs közelében. A megyei rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint egy bosnyák kamion ütközött össze egy lengyel személygépkocsival. Az autóban hárman utaztak, a 30 év körüli szülők és a gyermekük.
 
Tetején landolt
 
Az ütközés következtében a személyautó az árokba sodródott és a tetejére borult, a kamion üzemanyagtartálya pedig kigyulladt. A műszaki mentést a szerencsi hivatásos tűzoltók hajtották végre.
 
 
Az egységek eloltották a tüzet, áramtalanították a balesetben érintett járműveket és feszítővágó berendezések segítségével három embert szabadítottak ki a személyautóból.
 
 
 
Válságos állapotban
 
Leskó Diánától, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs munkatársától megtudtuk, a mentők kiérkezésekor a három személy nem mutatott életjelenséget. A mentők hosszú percekig küzdöttek az életükért. Az édesapát és a két hónapos csecsemőt nem sikerült megmenteni, de az édesanyának visszatért a keringése. Őt válságos állapotban szállította a mentőhelikopter kórházba.
 
A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei központi kórház csütörtökön közleményt adott ki, melyben tudatta: a kórházba szállított beteg súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett, de személyiségi jogaira tekintettel az intézmény egyelőre nem adhat ki róla információkat.
 
Hegyi Erika
boon.hu