Arany ékszerért és tévéért verték halálra a nőt Göncruszkán

2019.02.11 07:34

Szerdán hirdethetnek ítéletet a 80 éves nőt kirabló férfiak ügyében.

 

A rablás és halált okozó testi sértés ügyében folyó per azért indult a Miskolci Törvényszéken, mert – a vád szerint – a három novajidrányi férfi 2017. szeptember 15-én az esti órákban Göncruszkára ment, ahol a 80 éves nő házának ajtaját egy bicskával kinyitották.
 
Ütötte, míg mozgott
 
Bementek a házba, a konyhában és a szobában értékeket kerestek, amikor a nő felébredt, és kérdőre vonta őket. Az egyik vádlott ököllel addig ütötte az idős asszonyt, amíg mozdulatlanná vált. A vádlottak a házból arany ékszereket és egy televíziót vittek magukkal. A sértettre másnap találtak rá ismerősei. Az idős nőt súlyos, életveszélyes állapotban szállították kórházba, ahol öt nappal később elhunyt. A pszichológiai szakvélemény szerint az első és másodrendű vádlott is „lazább fékrendszerrel” rendelkezik, a másodrendű használhatott pszichoaktív szert is, és a vizsgálat során manipulatívan viselkedett. A harmadrendű vádlott enyhén értelmi fogyatékos, gyenge az énje, ez megkönnyíthette a bűncselekmény elkövetését. Mindhárman voltak már büntetve lopás miatt.
 
Az előrejelzés szerint szerdán véget érhet a büntetőügy tárgyalássorozata és első fokon ítéletet hirdethet a Miskolci Törvényszék büntetőtanácsa.
 
TB
boon.hu