Arborétumi nyílt napot tartanak Füzérradványban

2016.05.25 08:19

Már csaknem egy éve, hogy Fazekas Sándor Földművelésügyi Miniszter kihirdette a magyar Arborétumok Napját, melyet minden évben május 29-én, üde zöldbe öltözött parkokban és kertekben ünnepelhetünk.

Napjaink egyik komoly civilizációs problémája az „okostelefon szindróma”, amely az internet mézes-mázos köntösével elszigeteli egymástól az embereket. Meg kell ezért ragadnunk minden olyan lehetőséget, amely újra közelebb viszi egymáshoz a családokat, baráti társaságokat – hangsúlyozza közleményében az Északerdő Zrt.

arboretumok_napja_plakat.jpg

Mint írják, az Arborétumok Napja nagyszerű lehetőség erre, hiszen a gazdag élővilágú botanikus kertekben sétálva értékes időt tölthetünk együtt szeretteinkkel. Aktív pihenés a jó levegőn, kint a szabadban, valódi élményekkel gazdagodva – törekedjünk ezekre minél többet, hogy minőségi életet élhessünk! Egyéni, vagy szervezett programok? Nincsen különbség! A lényeg, hogy megmozduljunk, és hogy kimozduljunk!

– Azoknak, akik kedvelik a szakvezetett túrákat és a Zempléni tájegységet, ajánljuk a füzérradványi Károlyi-kastélyparkot, mely hazánk egyik legnagyobb és legszebb arborétuma. A kastélyparkban – tekintettel a vasárnapi munkaszüneti napra – május 28-án tart ingyenes Arborétumi Nyílt Napot az Északerdő Zrt., ahová minden érdeklődőt szeretettel várnak! – zárul a közlemény.

Északerdő Zrt.