Árokba hajtott a Google autója Borsodban

2019.05.23 18:17

Egy földútra próbált meg befordulni, vagy megfordulni, de az árokban kötött ki a Google Street View autója Magyarországon, Borsod megyében.

Forrás: Vezess.hu
 
Úgy tűnik, hogy a Google újra elkezdte fotózni a magyar utakat, hogy frissítse a Street View utcaképét, és az egyik autójuk munka közben szenvedett balesetet – írja a Vezess.hu.
 
Az autós portál olvasójuktól kapta a fotókat, amik feltehetőleg Borsod-Abaúj-Zemplén megyében készültek, amit alátámaszt a Google ütemterve is.
 
2009 májusában jelentek meg először a Google kamerás autói Budapest utcáin, de az akkori adatvédelmi biztos aggályainak adott hangot a fényképezéssel kapcsolatban, így azt felfüggesztették. Aztán 2010-2011-ben ismét bejárták a magyar utakat a cég autói, de ekkor a térképek pontosítása volt az elsődleges cél, majd 2013-ban kapott zöld lámpát a projekt.
 
 
A Google autói egy, az autó tetején elhelyezett, 15 optikából álló fényképezőgéppel 360 fokban készítenek fényképeket, később ezeket illesztik össze a szakemberek. A szolgáltatást a cég kimutatásai szerint turisták, szállást, lakást keresők használják leginkább, a mozgássérülteknek pedig az utazástervezésben nyújt segítséget.
 
vezess.hu / minap.hu