Átalakítások a MISEK-ben, pályázatokból

2017.01.19 06:38

Kétszázharminc millió forint támogatást kapott a MISEK. Ebből újabb kórházi épületeket újítanak fel.

misek_tiba_csobor.jpg

Év végéig osztályok is költöznek. A Pszichoterápia a Semmelweisbe, a mozgásszervi rehabilitáció a Szent Ferencbe, a Diósgyőri Szakrendelők a Diósgyőri Kórházba, a központi sterilizáló pedig ismét a Semmelweisbe költözik. Az átalakítás után a kórház csaknem hatvanmilliót tud majd megtakarítani évente.

Lapostető, az ablakokon rácsok, és a festés is ráférne a pszichiátria egyik épületére. A  MISEK épületei közül jó néhány felújításra szorul. Többek között erre is jut majd abból a  230 millió forintból, amit a 2016-os kórház konszolidáció pályázatán nyert az intézmény.  Feltétel a betegellátás körülményeinek javítása, és a hatékonyság növelése és megtakarítás elérése.

misek_03.jpg

Ez is egy felújításra váró épület...

- Ebből a 230 millió forintból a pszichoterápiás rehabilitációs osztály átköltözik a Szent Ferenc kórházrészből a felújított épületbe, a Semmelweis kórházrészbe. Az ő helyére Diósgyőrből beköltözik a mozgásszervi rehabilitációs osztály - mondta Tiba Sándor, a Miskolci Semmelweis Kórház és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója.  

A Diósgyőri szakrendelőből a rendelések átköltöznek a kórház mozgásszervi rehabilitációs osztályának helyére, és a Diósgyőri Kórházból a központi sterilizáló is átkerül a Semmelweisbe.

- A mai bejelentés meggyőzhet mindenkit, meggyőzheti a lakosságot arról, hogy a kormány igenis súlyának és jelentőségének megfelelően mindig fejleszti és törődik az egészségüggyel, hiszen a kórházak eredményesen működnek és fejlesztéseket is végrehajtanak - mondta Csöbör Katalin országgyűlési képviselő (Fidesz-KDNP).

A több mint 230 millió forintos fejlesztési támogatás teljes egészében fedezi az átalakítások költségeit és az intézmény gazdálkodásában várhatóan 60 millió forintos éves megtakarítást jelent.

minap.hu