Átaludtuk volna a lényeget? „Orbán Viktor, Románia miniszterelnöke”

2019.10.26 15:39

Olyan már volt, hogy Mészáros névrokona váltotta Mészárost Felcsút polgármesteri székében és ez lehetőséget adott némi félreértésre, de ez az eset a kanyarban sincs azzal, ami Orbán-Románia relációban történt.

orban
fotó: pixabay/V.K.

 

Orbán, az mindenhol Orbán?

Azt már több sajtótermék megírta: nem elég, hogy a világban sokan összetévesztik Budapestet Bukaresttel, most mindkét országban Orbán lehet a miniszterelnök. Budapesten ugye Orbán Viktor, Bukarestben pedig Ludovic Orban liberális pártvezért kérték fel a kormányalakításra – írta a Magyar Hang

 

Csütörtökön beütött a krach: Orban Orbán hátán…

Kétszer is Orbán Viktorként nevezték meg Románia leendő miniszterelnökét. Hiába, a hírnév mindent visz! A magyarbarátnak cseppet sem nevezhető Realitatea TV kezdte a sort, az egyik hírműsorában hosszan kiírva a képernyőre, hogy Orbán Viktort kinevezték Románia miniszterelnökének.

 

A távozó kormány vezetője sem volt piskóta!

Viorica Dăncilă a szociáldemokrata párt rendezvényén saját magáról beszélt egyes szám harmadik személyben, és szó szerint azt mondta:

„nem gondoltam volna, hogy Viorica Dăncilă miniszterelnököt Orbán Viktor váltja”. Mondjuk, utólag legalább rájött, hogy tévedett, és a Viktort Ludovicra javította.varosikurir.hu