Áthelyezik a miskolci repülőteret

2015.08.15 16:49

Új helyet keresnek a miskolci repülőtérnek, mert a jelenlegi területén csak 2019-ig üzemelhet - mondta Csöbör Katalin országgyűlési képviselő (Fidesz-KDNP) az M1 aktuális csatornán szombat délután.

Rengeteg ember látogatott ki a miskolci repülőtérre, ahol izgalmas programokkal várták a látogatókat egész nap, földön és a levegőben egyaránt. Nyolc év elteltével rendezett ismét repülőnapot a Borsod Megyei Repülőklub a hétvégén. A repülőtér mostani helyén azonban ipari parkot fognak kialakítani - jelezte Csöbör Katalin országgyűlési képviselő.

Nyolc év elteltével rendezett ismét légi parádét a Borsod Megyei Repülőklub a hétvégén. A felröppent a hírek szerint azonban veszélybe került a klub működése, ugyanis a tervezett ipari park létesítése miatt, csak 2019-ig üzemel jelenlegi helyén a repülőtér.

Csöbör Katalin, országgyűlési képviselő a repülőnapon elmondta – a repülőtér mostani helyén ipari parkot fognak kialakítani - most az a feladat, hogy egy megfelelő és minden szempontból alkalmas helyet találjanak, mert a klub működését biztosítani kell.

A képviselő kiemelte - nagy megtiszteltetés számára, hogy felkérték a Nemzetközi Repülőnap fővédnöki szerepére és nagyon büszke arra, hogy választókerületében egy komoly hagyományokkal rendelkező repülőtér és repülőklub van.

A miskolci repülőklub jelenleg is küzd a területért, az ipari park megépülése azonban fontos lépcső a térség gazdaságfejlesztésében.

A városnak és környékének szüksége van repülőtérre. Ezt bizonyítja az is, hogy a most zajló nemzetközi repülőnapra csaknem ötezren látogattak ki - jegyezte meg a kormánypárti politikus, véleménye szerint - az államalapítás ünnepéhez közeledve fel kell hívni az emberek figyelmét arra, hogy a jövőbe vetett hitt az fontos, nem csak az egyesület számára, de minden magyar állampolgár számára is.

mti.hu