Az 1950-1960 között született ukránok nyugdíj nélkül maradhatnak

2016.10.26 15:08

Azoknak az uránoknak a többsége, akik 1950-1960 között születtek, nyugdíj nélkül maradhatnak, mivel nekik nincs meg a megfelelő mennyiségű ledolgozott évük, hogy nyugdíjba vonulhassanak - közölte Jelena Korcsak, a Vinnyica megyei Nyugdíjalap vezetője.

Az 1950-1960 között született ukránok nyugdíj nélkül maradhatnak

„A mai helyzet 1991-től fejlődött idáig, amikor is az államban megváltoztak az értékek.  Egyesek elmentek külföldre, mások elkezdtek üzletelni, nem dolgoztak hivatalosan.” - jegyezte meg Korcsak.

Emellett Korcsak aláhúzta, hogy ez csupán azokat az embereket érinti, akik munkakönyv nélkül dolgoztak, és nem sikerült a nyugdíjhoz minimálisan szükséges 15 évet ledolgozniuk – írja a Mignews.

A Vinnyica megyei Nyugdíjalap vezetője felhívta a figyelmet arra, hogy az állami értékek megváltozása miatt elveszett a munkaviszony kultúrája, megsemmisült a termelés. Ukrajnában pedig most van egy olyan korosztály, amelyik nem szerzett jogot a nyugdíjhoz, mivel nincs meg a minimálisan szükséges 15 év munkaviszonyuk.  „Ezek az 50-60-év közötti polgárok, akik most a nyugdíjosztályokhoz fordulnak, viszont nem tudunk nyugdíjat biztosítani számukra.  És az a legszomorúbb, hogy már nincs is idő arra, hogy megszerezzék a szükséges ledolgozott éveket.” – tette hozzá Korcsak.

karpatinfo.net