Az Akadémia csonkolása nem köti le minden energiáját, így az ózdi acélművet is Palkovics felügyeli immár

2019.03.14 13:42

Senki nem mondta meg, mi köze az innovációs miniszternek a "kohóüzemhez".

 
A Palkovics László irányította Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gyakorolhatja a jövőben az ÓAM Ózdi Acélművek 20 százaléka feletti állami tulajdonosi jogokat - derül ki Bártfai-Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter rendeletéből.
 
Palkovics László januárban jelentette be, hogy az állam közel tízmilliárd forintért megveszi a nagy múltú iparvállalat ötödét a többséget birtokló német Max Aicher GmbH-tól. Habár az ITM-hez eddig jellemzően csak innovációhoz kapcsolódó társaságok tartoztak - az iparvállalatokat Bártfai-Mager Andrea jellemzően magánál tartja -, megkeresésünkre a lépést a tárca nem nevezte szokatlannak.
 
[151_7_540.jpg] D7K_2455.jpg
 
Miközben a tulajdonszerzés pontos oka máig tisztázatlan, az ITM álláspontja szerint így az állam teljes körű ellenőrzés alatt tarthatja a céggel, annak működésével és jövőjével kapcsolatos döntéshozatalt. A vállalat korszerűsödik, új, magasabb hozzáadott értékű termékek előállítására válik képessé; az ügylet egyszersmind kiszámíthatóságot hoz a több mint félezer munkavállaló, illetve a térség számára - írják.
 
M. I.
nepszava.hu