Az állandó járőrszolgálat eredménye, hogy kevesebb a bűncselekmény Miskolcon

2015.07.14 21:13

Az Újgyőri főtér Miskolc egyik legforgalmasabb pontja. Így a bűnözők is gyakran megjelentek ezen a környéken. Rendszeres volt a kéregetés, és az idős embereket is többször meglopták, de főleg csak addig, amíg az önkormányzati rendészet állandó járőrei meg nem jelentek.

    – Örülök – mondta Végh Istvánné –, sőt nagyon örülök, mert biztonsági őrök is vannak most már, úgyhogy nagyon jó.

    – Nem biztonságos sokszor itt a helyzet – vélte Tóth Jánosné –, ahogy szétnéz az ember, látja a járőröket, hogy itt vannak, ez megnyugtató nekem.


A terület önkormányzati képviselője azt mondta, régebben egymást váltották a kéregetők, de a bűncselekményektől sem riadtak vissza. Csaknem két éve azonban állandó a rendészeti jelenlét az Újgyőri főtéren, azóta csökken a kéregetők és a zsebtolvajok száma is a környéken.

    – A leszálló időseket zaklatták, esetleg elrabolták az értékeiket – mondta Deák Bárdos Mihály, a Fidesz-KDNP önkormányzati képviselője. – A rendészeknek az állandó jelenléte sokat számított, a lakosságtól pozitív visszajelzéseket kaptunk, hogy nagyon örülnek ennek. Továbbá kihelyeztek térfigyelő kamerákat is, ami nagyban segíti a bűnüldözés munkáját.

A rendészet statisztikája szerint nemcsak itt, de a város más részein is jobbak az eredmények. A folyamatos rendészeti jelenlét érezhetően visszatartó erő. Sokkal kevesebb a szabálysértés a városban.

    – Kisebb a szabálysértések száma – számolt be a Miskolc TV-nek Kovács László Csaba, a Miskolci Önkormányzati Rendészet közterület felügyeleti és rendészeti vezetője. – Ezt köztéri italfogyasztások, valamint köztisztasági szabálysértések esetében tapasztaltuk. Családi házas környéken pedig a házakba bekopogtatók, kéregetők lettek kevesebben. De beszélhetek a guberálókról is, ugyanis e téren is csökkent a szabálysértések száma.

A rendészek nemcsak az utcákon teljesítenek szolgálatot. Az MVK Zrt. járatain is rendszeresen megjelennek, így a bliccelőknek is egyre kevesebb az esélyük.

minap.hu