Az autóbusz- és villamosvezetők öt százalékos béremeléséről döntött a Miskolc Holding Zrt. igazgatósága

2015.11.13 18:05

A Miskolc Holding Zrt. vezetése által megfogalmazott béremelési javaslatot az MVK Zrt. érdekképviseleti szervezetei az október végi tárgyalásokon visszautasították. Végül öt százalékos béremelés mellett döntött a Miskolc Holding Zrt. igazgatósága.

A Miskolc Holding Zrt. felelős gazdálkodása és közszolgáltató társaságaink biztonságos, folyamatos működtetése Miskolc város egész lakossága számára megkérdőjelezhetetlen érték és követelmény. A vállalatcsoport gazdasági vezetése a dolgozói érdekképviseletekkel folytatott tárgyalásai során mindenekelőtt ezt a lakossági érdeket tartotta szem előtt – áll a közleményben.

    – Tagvállalataink összessége szempontjából is felelősen, a miskolci közszolgáltatások biztonságos működtetése jegyében jártunk el akkor, amikor az országos átlagtól béreiket tekintve leginkább elmaradó, de nélkülözhetetlen szolgálatot ellátó autóbusz- és villamosvezetők 2015. november elsejétől hatályos, öt százalékos bérrendezésére tettünk javaslatot – írja Pásztor Imre, a Miskolc Holding Zrt. kommunikációs és PR-vezetője.

Mivel a bérrendezési javaslat alaposan megfontolt gazdasági számításokon és szociálpolitikai elhatározáson alapult, bevezetéséről azonnali intézkedés született: a Miskolc Holding Zrt. igazgatósága döntött az autóbusz- és villamosvezetők 2015. november elsejétől hatályos öt százalékos béremeléséről.

minap.hu