Az éjjel beemelték a kisiklott mozdonyt és a teherkocsit, a vonatközlekedés zavartalan a Miskolc-Tiszai pályaudvar–Felsőzsolca közötti vonalszakaszon

2019.09.19 06:13

Az éjjel beemelték a siklott mozdonyt és a teherkocsit, a vonatközlekedés zavartalan a Miskolc-Tiszai pályaudvar–Felsőzsolca közötti vonalszakaszon.

IMG_20190918_163847
A balesetet követően azonnal hozzákezdtek a helyreállításhoz
Fotó: Bujdos Tibor


 
 
Csütörtök 4:20-tól Miskolc-Tiszai pályaudvaron a vágányt visszaadták a vonatforgalom számára. A sínek egy részén, illetve a felsővezetéken a végleges helyreállítás várhatóan több hétig tart még, de a vonatközlekedést jelentős mértékben nem zavarja. A korlátozásokat feloldották, a Hidasnémeti felől érkező vonatok is Miskolcig mennek és onnan is indulnak. A felármentesség is megszűnt, csütörtök reggel öt órától.
 
A MÁVINFORM korábban közölte: szerdán 14:30-kor Miskolc-Tiszai pályaudvaron egy tehervonat behaladása közben kisiklott a vonat mozdonya és első kocsija. A balesetben nem sérült meg senki. A műszaki mentés ideje alatt – csütörtök reggel öt óráig – Miskolc és Felsőzsolca között a vonatok csak az egyik vágányon közlekedtek, dízelmozdonyok segítségével. A Miskolc-Szerencs és a Miskolc-Hidasnémeti vonalon 30-60 perccel megnőtt az eljutási idő. A Miskolc-Hidasnémeti közötti személyvonatok rövidebb útvonalon, Felsőzsolcáig jártak és onnan indultak vissza Hidasnémetibe.
 
MÁVINFORM