Az ellenzék piros lapot mutatott a Miskolci Naplónak

2019.09.12 07:31

A Miskolci Naplót kiadó MIKOM Kft. előtt gyülekeztek szerda délután tüntetők. A demonstrációt Badány Lajos jobbikos önkormányzati képviselő szervezte, megelégelve, hogy az önkormányzat médiumai évek óta félretájékoztatják a miskolci lakosságot, teljes mértékben a városvezetés propaganda szócsövévé váltak. Azt is kifogásolta, hogy teszik mindezt közpénzből.

 
A képhez tartozó alt jellemző üres; 70731927_502358607208193_1085085180521086976_n.jpg a fájlnév

 

A demonstrációra csaknem félszázan érkeztek, valamint néhány fideszes ellentüntető, akik kartondobozokból sietve összeeszkábált tábláikkal próbálták hirdetni: Veres Pál Gyurcsány embere. (Ez a szlogen már néhány napja sláger a fideszes médiában, így próbálva lejáratni a valóban civil polgármesterjelöltet, Veres Pált.) Több demonstráló is megerősítette, az ellentüntetők alig öt óra előtt a Kossuth utcai Fidesz-irodából indultak el a MIKOM székháza elé, feltehetően a pártirodában vették át a táblákat is.
 
 
Az ellentüntetéssel csupán annyi volt a gond, hogy az nem volt előre bejelentve, azaz, nem volt területfoglalási engedélyük, így a rendőrség kérte a fideszes aktivistákat, hagyják el a helyszínt. Miután ez nem történt meg, többüket igazoltatták, majd egy nagyobb egységgel is kiszálltak a helyszínre a rendőrök.
 
 
 
A MIKOM elleni tüntetés rendben zajlott, Badány Lajos néhány cikket kiemelt a Miskolci Napló legutóbbi számából, amelyek Alakszai Zoltán méltatták, Veres Pált pedig gyalázták.
 
 
“A város lapjában az ellenzék nem kap helyet, ha mégis, akkor álhíreket, hazugságokat terjesztenek róluk. Ez a lap mára olvashatatlanná vált, ráadásul 400 millió forintot húz ki évente a miskolciak zsebéből. Ezért a Velünk a Város lokálpatrióta szervezetei bojkottot hirdetnek az újság ellen, amíg az nem tér vissza a hiteles, és kiegyensúlyozott tájékoztatáshoz” – fogalmazta meg Badány Lajos.
 
 
 
Majd a Miskolci Napló példányait egy sárga kukába dobták, a szemétgyűjtőre az volt írva: “Miskolci Napló gyűjtő, mentálisan veszélyes hulladék”.
 
 
 
 
Nagy Anna
borsod24.com