Az emberek többsége sokkal kevesebbet költene stadionokra

2015.12.12 16:45

Egy felmérés szerint a profi labdarúgásra és az NB1-es focisták támogatására is négyből hárman költenének kevesebbet mint most.

A Vasárnapi Hírek megbízásából készített friss kutatásban a labdarúgásra költött adóforintok célzottságával kapcsolatos véleményeket vizsgálták.

Tíz válaszadóból nyolcan úgy gondolják, hogy kevesebbet, vagy sokkal kevesebbet kellene költeni stadionokra, míg közel minden tizedik ember gondolja azt, hogy nagyságrendileg annyit kellene költeni, amennyit most költ a kormány.

A profi labdarúgásra és az NB1-es focisták támogatására is négyből hárman költenének kevesebbet mint most. Mindkét esetben konszenzus van a különböző pártok támogatói között, még a Fidesz szavazók kétharmada is eképpen gondolkodik.

A stadionokon és a profi focin "megspórolt" pénzt a többség elsősorban az egészségügy fejlesztésére, a szegénység és az éhezés felszámolására, és az oktatás rendbetételére költené.

Szinte mindenki hallott arról, hogy a magyar fociválogatott kijutott a 2016-es Európa Bajnokságra. Legtöbbjük szerint ez elsősorban a focisták jó teljesítményének, a szerencsének, és az edzők munkájának volt köszönhető. Mindössze minden huszadik megkérdezett gondolja azt, hogy a sikernek oka volt a focihoz való kormányzati hozzáállás, és kevesebb mint egy százalék említette a stadionépítések felfutását az okok között.

mti.hu