Az idős és beteg tanárok egyre jobban félnek

2020.09.14 16:14

Orbán Viktor a szombaton adott interjújában kiállt azon döntése mellett, hogy az iskolák a járványhelyzet ellenére is kinyitottak szeptember elején, és nem terveznek teljes iskolabezárást.

illusztráció
Fotó: Getty Images
 
Ebben nincs akkora ellentét a kormány és a PDSZ szándékai között – mondta a Blikknek Nagy Erzsébet, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) választmányi tagja. Szerinte minden pedagógus iskolában szeretne oktatni, hiszen a digitális tanrenddel sokkal több a munka, az alsó tagozatban pedig még nehezebb a helyzet, hiszen távolról kell megtanítani valakit írni, olvasni, számolni.
 
„Mi azt kértük, hogy legyen lehetőség helyben dönteni erről. Egy kistelepülésen, ahol fel sem merül a fertőzés gyanúja még a környéken sem, egészen más a járványveszély, mint Budapest belvárosában. Emellett ha lehetne úgy dönteni, hogy csak az alsó tagozatosok maradnak az iskolában, az idősebbek pedig otthonról tanulnak, kisebb lenne a kockázat is, és jobban el lehetne különíteni a diákokat" – fogalmazott a szakszervezeti vezető.
 
Nagy Erzsébet elmondta: ha egy gyerek tünetmentesen, de fertőzötten bemegy kedden, és pénteken derül ki, hogy vírusos, ez idő alatt találkozik több száz gyerekkel az ebédlőben, a folyosón, tehát nem elég csak az érintett osztályt izolálni. Ha az a gyerek megfertőz egy nyelvtanárt, aki szinte minden osztályt tanít, hamar kidől az egész iskola. Az idős és beteg tanárok egyre jobban félnek, mert jelenleg nem védi őket semmi.
 
forrás: blikk.hu