Az idősebb ütött nagyobbat…

2015.03.23 10:24

Súlyos testi sértés lehet a vád a hetvenéves hejőpapi férfi ellen.

Vádemelést javasolnak a tiszaújvárosi rend­őrök azzal a két idős férfival szemben, akik Hejőpapiban előzetes szóváltást követően bántalmazták egymást, melynek eredményeként egyikük arccsonttörést szenvedett.

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya súlyos testi sértés bűntett, valamint garázdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást két hejőpapi férfival szemben.

 

Eltört az arccsontja

A nyomozás adatai szerint a gyanúsítottak február 2-án kora délelőtt Hejőpapiban, az orvosi rendelő előtt szóváltásba keveredtek, aztán tettleg bántalmazták egymást. A vita hevében a 70 éves Sz. Bertalan olyan ütést mért vitapartnerére, hogy annak nyolc napon túl gyógyuló sérülése keletkezett, így őt súlyos testi sértés bűntett, míg ellenfelét, az arccsonttörést elszenvedő 60 éves K. Lászlót garázdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként a rendőrök.

A beismerő vallomást tett két idős férfival szemben a nyomozást a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság március 19-én befejezte és az iratokat vádemelési javaslattal továbbította az illetékes járási ügyészségre. 

ÉM-SZB