Az iszapbírkózás Miskolcon folyik tovább – FIDESZ frakció, kontra városvezetés

2020.05.20 14:06

A megyeszékhely polgármesteri hivatalában nem elég, hogy naponta azzal kell megbirkózni, hogy a központi törvényhozás egymás után megjelenő és ott az ellenzéki önkormányzatoknak számító településeket súlytó és jócskán megcsorbító rendelkezéseivel, törvényekkel megküzdjenek, de ugyan olyan rendszerességgel a helyi – itt viszont kisebbségbe szorult – FIDESZ frakció tagjainak támadásait kivédje. Úgy tűnik ez a küzdelem is újabb szakaszához érkezett... Egy biztos: ismerve az elmúlt évek történéseit, ennek a hétről-hétre kiújuló sárdobálásnak soha nem lesz vége! Csak egy a biztos: Miskolc város lakossága húzza a rövidebbet, és a város fejlődésének elmaradása jelzi majd a pártok, szervezetek közötti fölösleges erőfitogtatást.

No1: Fidesz: A szemétszállításra nem, haverok kifizetésére jut pénz Miskolcon

Szemétszállításra nem, a bizalmi emberek kifizetésére azonban jut pénz a miskolci Városgazda Kft-nél - állítja a helyi Fidesz. Nagy Ákos szerint csak az ő választókörzetében 170 köbméter illegális hulladékot találtak, amit a csődközelben lévő önkormányzati cég nem tud elszállítani. A baloldali városvezetés a kormánypártra mutogat a kialakult helyzet miatt, miközben több képviselőjük is állást kapott a hulladékkezelésért felelős vállalatnál.
 
A problémára a választókerület fideszes önkormányzati képviselője is felhívta a figyelmet, de a baloldali városvezetés szerint a szeméthez nekik nincs közük.
 
A fideszes politikus szerint nemcsak ők, hanem rajtuk kívül egy harmadik képviselő édesapja is állást kapott a komoly anyagi gondokkal küzdő miskolci Városgazda Kft-nél.
 
 
hirtv.hu
 

No2: Velünk a Város: a szemét nem most keletkezett

 
Nagy Ákos fideszes önkormányzati képviselő és társai tehetetlenek, ezért össze-vissza hazudoznak – írja keddi közleményében a Velünk a Város. Mint ismeretes, Nagy Ákos kiállt a választókerületében található szemetes ingatlan elé és természetesen a polgármestert szidta – fogalmaznak.
 
A Google Maps 2019-es felvétele
 
 
A Velünk a Város közleményében arra reagált, hogy Nagy Ákos, a Fidesz-KDNP-s miskolci önkormányzati képviselője hétfői sajtótájékoztatóján kijelentette, hogy „a Miskolcot fenyegető csődveszély és a félév alatt felhalmozott csaknem 10 milliárd forintos hiány minden jel szerint lebénította a takarításért felelős önkormányzati vállalatot, a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft.-t” Arról is beszélt a kormánypárti politikus, hogy a Domb utcát és környékét több mint 150 köbméter szemét borítja, vélhetően patkányfészkek sokaságával együtt. Nagy Ákos azt állította, többször fordult írásban a polgármesterhez és a Városgazda vezetőjéhez, ám nem járt sikerrel.
 
A Velünk a Város kijelentette, "az önkormányzati képviselő azt a hamis látszatot - egyszerűbben fogalmazva hazugságot - próbálta kelteni, hogy a szemét most keletkezett". 
 –"Ha Nagy Ákos ismerné körzetét, vagy beszélt volna a körzet előző képviselőjével Hubay Györggyel, tudhatná, hogy a szemét Kriza Ákos és embereinek uralkodása alatt keletkezett. Mára jól látszik, az előző városvezetés hiába turnézott a kampányban azzal, hogy felszámolta a miskolci szegregátumokat, hiába állította, hogy a Hideg-sor kolóniáit megszüntette, hétfői sajtótájékoztatójával a miskolci Fidesz-KDNP bebizonyította, a kampány alatt csak megtéveszteni próbálta a miskolciakat. Szerencsére nem sikerült" - írják.
 
A Velünk a Város hozzátette, a fenti állításokat igazolják a korábbi fotók. "Ha nem ismeri a körzetét, elég beütnie a Googlemapsot és láthatja a több éve keletkezett szeméthalmokat. Azokat, amitől nem tudták a várost megszabadítani" 
 
- hangsúlyozták.
 
Kiemelték, a takarítás most a jelenlegi városvezetésre hárul, "csakúgy mint az általuk itt hagyott gazdasági krízis kezelése". 
 
 – Mi megbirkózunk a feladattal azon területeken, ahol tettre kész az önkormányzati képviselő. Képviselőink - a város tisztaságért felelős cégével - több tonnányi szeméttől szabadították meg Miskolc különböző városrészeit, például a Bábonyibércet, Tetemvárat 
 
- zárul a Velünk a Város közleménye.

 

 

 


minap.hu