Az MSZP a MÁV elnökének távozását sürgeti

2019.09.13 17:35

Homolya Róbertnek, a MÁV elnök-vezérigazgatójának távozását sürgeti az MSZP alelnöke.

 

Képtalálat a következőre: „Komjáthi Imre Keleti pályaudvar https”

Komjáthi Imre pénteken, Budapesten, a Keleti pályaudvar melletti Verseny utcában tartott sajtótájékoztatón azt mondta, a MÁV gyakorlatilag összeomlott, Homolya Róbert nem tudja kezelni a munkaerőhiányt, a biztonsági kockázatokat, és nem tudja elérni, hogy a MÁV megfeleljen saját etikai kódexének.
 
Elmondta, ahogy az elmúlt hónapokban immár sokadszor, ezen a reggelen is majdnem tragédia történt, amikor Pécel és Rákos között néhány méterrel egymással szemben állt meg két vonat.
 
Kifogásolta a Hatvan-Budapest vasútvonal felújítása miatti autóbuszos vonatpótlást, amely a Verseny utcából indul. Elmondta, az utasoknak macskaköves járdán kell végighúzni bőröndjeiket, a megállóban pedig olyan kicsi tető van, hogy az alatt nem fér el egy Intercity összes utasa.
 
Komjáthi Imre szerint Homolya Róbert azzal sem tud mit kezdeni, hogy a létszámhiány miatt egy éjszakai pénztáros betegsége esetén bezárnak a jegypénztárak, hogy a Nyugati pályaudvaron az automaták sem működtek, hogy a Kelenföldi pályaudvaron középkori higiéniai állapotok uralkodnak.
 
Rámutatott, hogy a MÁV etikai kódexe szerint elvárás, hogy az utasok, az ügyfelek, a lehető legmagasabb színvonalú kiszolgálásban részesüljenek.
 
Az ellenzéki politikus azt mondta, a MÁV vezetőjén nincs nyomás a kormány részéről, mert az Orbán Viktor által teremtett "cselédországban" élünk és a cselédeknek jó ez a lepukkant MÁV is.
 

A képen a következők lehetnek: 2 ember, álló emberek és öltöny

Hangsúlyozta, a magyar dolgozók többet érdemelnek. Hozzátette: vállalja a felelősséget Homolya Róbert, távozzon, álljon be jegykezelőnek vagy váltókezelőnek, azokból úgyis hiány van.
 
 
 
 
 
propeller.hu
 
 
 
 
 
 
 
 
Hatvan közelében kis-híján összeütközött a Rózsa IC és a Borsod IC – helyszíni beszámoló! (frissítve!)
 
https://www.baznyesz-miskolc.hu/news/hatvan-kozeleben-kis-hijan-osszeutkozott-a-rozsa-ic-es-a-borsod-ic-helyszini-beszamolo/