Az MSZP társelnöke Márki-Zayra szavazott és összehívja az elnökséget a támogatására (+videó)

2021.10.14 11:36

Tóth Bertalan színt vallott Márki-Zay Péter támogatásával, míg Kunhalmi Ágnes korábban arról beszélt, hogy az MSZP társelnökei nem hozhatják nyilvánosságra, kit támogatnak.

Tóth Bertalan

Leadtam a szavazatom az előválasztás második fordulójában: Márki-Zay Péterre szavaztam – közölte Tóth Bertalan a Magyar Szocialista Párt társelnöke csütörtökön a Facebookon.
 
Tóth azt mondta, hogy az elmúlt napokban – külön utakon – de mindkét miniszterelnök-jelölt azt kérte tőle és az MSZP-től, hogy egyértelműen foglaljanak állást a jelöltek támogatásáról.
 
„Én ezt most megtettem, és rendkívüli Országos Elnökségi ülést hívtam össze csütörtök délelőttre annak érdekében, hogy a Márki-Zay Péter támogatásáról szóló állásfoglalást az MSZP Országos Elnöksége is erősítse meg” – írja.
 
Tóth kijelentése meglepő annak a fényében, hogy a szocialisták másik társelnöke, Kunhalmi Ágnes az ATV-ben pár napja arról beszélt, nincs baj azzal, hogy a politikusok nyilvánosságra hozzák, kit támogatnak. Azt csak ő és Tóth Bertalan társelnök nem teheti meg, mert az egyértelmű pártállásfoglalásnak számítana.
 
Vasárnap szintén Kunhalmi azt mondta, hogy arról, hogy sem Dobrev Klára, sem Márki-Zay Péter mellé nem állnak, elnökségi döntés született. Ennek oka pedig az, hogy a párt tagsága is megosztott, Kunhalmi szerint így a pártvezetés sem foglalhat állást.
 
Tóth Bertalan azzal indokolta a posztjában Márki-Zay támogatását, benne látja a nagyobb esélyt, hogy „képes jövőre legyőzni Orbán Viktort és a Fideszt, ugyanakkor elkötelezett a jogállam és a demokrácia helyreállítása, a korrupció felszámolása, a társadalmi igazságtalanságok orvoslása és mindenkinek egyenlő esélyeket biztosító ország építése, valamint a jövő generációk érdekeinek védelme mellett a környezet- és klímavédelmi ügyek tekintetében.”


forrás: facebook.com