Az MTI-t még semmit sem közölt az előválasztás eredményeiről (+videó)

2021.09.30 07:51

Hallgat az ellenzéki előválasztásról az adófizetői pénzből fenntartott közmédia, a Magyar Távirati Iroda (MTI) csütörtök reggel 6:45-ig egyetlen eredményt, illetve részeredményt sem közölt az országszerte zajló előválasztásról.

Az eddig nyilvánosságra hozott eredmények a képre kattintva!
 
Fotó: Facebook/ Előválasztás 2021
 
Még arról sem számoltak be, hogy a vártnál lassabban halad a szavazatszámlálás. Az MTI szerdai és csütörtöki hírei között mindössze a kormánypárti Nézőpont Intézetnek egy felmérése, valamint Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszternek egy kommentárja található, amely a kormányinfón hangzott el. Itt egyebek között arról beszélt, hogy „az ellenzéki oldalon egy gyűlöletverseny zajlik, „ezt nevezik előválasztásnak”, a kormány ugyanakkor ebben nem lesz partner.”
 
Az M1 ezzel szemben látszólag már a győztest is meghirdette, aki szerintük Gyurcsány Ferenc. Ezt Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője állapította meg, aki arról beszélt: „egyértelmű, hogy a DK elnöke mindenkit maga alá gyűrt a baloldalon, így szinte teljesen mindegy, hogy melyik miniszterelnök-jelölt végez végül az élen, a győztes valójában Gyurcsány Ferenc."
 
Egy júniusi bírósági ítélet szerint az MTI nevezhető „a kormány által kézi vezérelt” orgánumnak. Elvileg ezt köteles is lett volna leírni saját magáról, ám megtagadta, arra hivatkozva, hogy az sérti a közmédia szervezeteinek jó hírét és üzleti érdekeit – írja az Index.
 

A Magyar Televízió a kötkezőképpen számolt be az ellenzékiek ,,akciójáról".forrás: index.hu / M1 / hirklikk.hu