Az OLAF vezére Magyarországra jön, hogy találkozzon Polt Péterrel

2019.09.04 06:13

Magyarországra utazna Ville Itala az unió csalás elleni hivatalának vezetője, hogy személyesen tisztázza, mi áll a nagyszámú vizsgálat hátterében - ezt ő maga mondta az Euronewsnak.

 

A vezető többek között Polt Péter legfőbb ügyésszel is találkozni szeretne. A látogatás célja javítsa Magyarország helyzetét a korrupció területén.
 
Az OLAF friss jelentéséből kiderült, az ügynökség a magyarországi kohéziós pénzek 2014 és 2018 közötti kifizetéseinek közel négy százalékát tartja problémásnak. Emiatt valószínűleg uniós pénzeket kell majd visszafizetni. 2018-ban pedig Magyarországon indult a legtöbb vizsgálat az uniós pénzek ügyében.
 
Fontos, hogy a számok mögé lássunk. Hiszen a számok nem mindig mondják el a teljes igazságot. Ezért utazok Magyarországra. Szeretnék igazságszolgáltatási és bűnüldözési vezetőkkel is beszélni arról, mi lehet a háttérben. És ha vannak problémák, közösen kellene megoldást találnunk ezekre" 
 
- mondta Ville Itala az Euronewsnak.
 
Magyarországon sok bírálat érte az ügyészséget, amiért az OLAF bizonyítékai ellenére sem emelt vádat uniós forrásokat érintő ügyekben. Ilyen volt például az Elios-ügy.
 
napi.hu