Az önzetlen emberek voltak reflektorfényben

2019.07.09 06:37

Madácsiné Nagy Edit már 25. alkalommal vállalta, hogy támogatja a rászorulókat.

veradas-a-helynekemben04-st
Fotó: Bujdos Tibor
 
Az éjszakai élet kedvelt belvárosi színterén, a Helynekemben az önzetlen emberek kerültek reflektorfénybe szombaton 12 és 18 óra között. Július elején a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezete az Országos Vérellátó Szolgálattal együtt közösségi helyszíneken és rendezvényeken szervez véradást. A július 6-i eseményen a tavaly felállított 97 fős, egynapos vér­adási rekordot szerette volna felülmúlni a szervezet.
 
Eddig egészen jól alakult a nap, folyamatosan jönnek a véradók. 15-20 főnél járunk most háromnegyed háromkor – árulta el Ráski Brigitta, Miskolc területi véradásszervezője. – Nyáron nagyon sok a szabadságolás, viszont a betegségek és a balesetek száma is folyamatosan növekszik, ezért különösen fontos, hogy legyen elegendő vér. Jövő héten Tiszaújvárosban a Triatlon Nagyhéten fogunk újra megjelenni háromnapos kampánnyal, ahol a véradókamiont kell majd keresni.”
 
Rendszeres véradó
veradas-a-helynekemben07-st
 
Madácsiné Nagy Edit a helyszínen huszonötödik alkalommal vállalta, hogy támogatja a rászorulókat.
 
Sokszor olvasok olyan kérést, hogy valakinek vérre van szüksége és tudom, hogy a véradással életet mentek, ezért vagyok ma sokadszorra itt. Amikor nagyobb cégeknél dolgoztam felhívások érkeztek be hozzám a témában, így lettem rendszeres véradó. A kötelező 56 nap kihagyást mindig megvárom, de amikor csak tehetem, újra jövök” 
 
– osztotta meg Madácsiné Nagy Edit.
 
Detzky Anna
boon.hu