Az óraátállítás miatt késnek vasárnap éjjel a vonatok

2015.03.25 18:04

Az éjszakai belföldi és nemzetközi vonatokat érinti a vasárnapi óraátállítás - írta közleményében a MÁV.

Az órákat hivatalosan hajnali kettőkor egy órával későbbre, hajnali háromra állítjuk. Az óraátállítás néhány nemzetközi és belföldi vonatot érint, de emiatt a vasúti menetrendet nem kell módosítani.

Az óraigazítás hajnalán azok a belföldi vonatok, amelyek hajnali kettő óra előtt indulnak, már a nyári időszámításnak megfelelően, legfeljebb 60 perccel később érkeznek a következő állomásra. Egy Zebegényről Szobra 3:12-kor és egy Ceglédről Szolnokra 3:24-kor befutó járatot menet közben ér az óraátállítás.

Az eredetileg hajnali kettő és három óra között induló belföldi személyszállító vonatokat, így a Debrecenből Nagykerekibe és Budapestre közlekedő, a Lajosmizséről Budapest-Nyugati pályaudvarra, illetve a Nyugati pályaudvarról Szolnokra tartó egy-egy személyvonatot három órakor indítják el.

A Budapestről szombaton éjszaka induló nemzetközi vonatok – Kijevbe a Latorca InterCity, Brassóba a Corona IC, Bukarestbe az Ister EuroNight, Münchenbe a Kálmán Imre EN, Belgrádba a Beograd gyorsvonat, valamint a Berlinbe (közvetlen kocsikkal Varsóba, Krakkóba és Prágába) közlekedő Metropol EN – várhatóan egy órás késéssel érik el külföldi végállomásukat.

Magyarország területén két nemzetközi vonatot érint az óraátállítás. A Bécsből Bukarestig közlekedő Dacia nemzetközi vonatot Békéscsaba és Lőkösháza között éri az óraigazítás, így a vonat Lőkösházára már a nyári időszámítás szerint, 3 óra 15 perckor érkezik meg. A Bukarestből Bécsbe tartó Dacia nemzetközi vonat Békéscsaba és Szolnok között tér át a nyári időszámítás szerinti menetrendre, emiatt 3:56-kor érkezik Szolnokra, majd folytatja útját Budapesten át Bécs felé.

MÁV-inform