Az ország legjobb lovasai Miskolcon

2016.07.02 07:17

Nemzetközi hírű versenyzők, világszínvonalú pálya és egy festői környezet várja a közönséget és a lovasokat július 3-án a Mento Magyar Nagydíjon. Először rendeznek országos megmérettetést a miskolci arénában, amely egyben a pálya első nagyszabású bemutatkozása is, amivel kivívhatja helyét a legelőkelőbb lovas sporthelyszínek között.

lovas_nagydij.jpg

Július 1. és 3. között Magyarország legjobb díjugratói mérik össze erejüket az exkluzív történelmi környezetben található Diósgyőri vár tövében. A hétvége két fénypontja a szombat délutáni Nagykör versenyszám a lillafüredi Ózon Panzió díjáért, valamint a vasárnap 15 órakor megrendezésre kerülő MENTO Magyar Nagydíj lesz. Az induló versenyzők között megtaláljuk ifj. Szabó Gábort, a felnőtt válogatott oszlopos tagját, aki a korábbi versenyeken már mind a helyszínről, mind pedig a talajról nagyon elismerően nyilatkozott.  Ifj. Szabó Gábor nemzetközi színtéren is rangos elismeréseket gyűjtött be a múlt héten, amikor a csehországi Olomoucban rendezett nemzetközi nagydíjon két alkalommal is az első helyen végzett.

lovas_nagydij2.jpg

– A Lovagi Tornák Tere az évezredes lovas hagyomány és a modern lovaskultúra nagyszabású bemutatójával nyitott a nagyközönség előtt a tavaly augusztus 20-i ünnepélyes átadón. A felkészülő versenyek után a rendezvényhelyszín első alkalommal kap lehetőséget arra, hogy a legelőkelőbb lovassport helyszínek sorába felsorakozzon. A Bükk hegység ölelésében fekvő aréna a Diósgyőri vár szomszédságában egy olyan impozáns környezet, amely a versenyzők és a közönség számára is feledhetetlen élményt tartogat - hangsúlyozta Erdélyi Magdolna versenyigazgató a Nagydíj kapcsán.

minap.hu