Az ország legnagyobb kerékpárcentruma épül Tiszafüreden

2015.03.26 21:05

Egy csaknem egymilliárd forintos fejlesztési program részeként Magyarország legnagyobb kerékpáros centruma épül meg október végéig Tiszafüreden – jelentette be a földművelésügyi miniszter a projekt csütörtöki alapkő-letételi ünnepségén.

Fazekas Sándor köszöntőjében hangsúlyozta: a most induló beruházás része egy átfogó turisztikai fejlesztéssorozatnak, mely 2020-ig összekapcsolja a Tisza-tavat a Nagykunsággal, a Hortobággyal és a dél-hevesi térséggel. Ennek országszerte egyedülálló elemeként egy 958 millió forintos, teljes egészében uniós és állami pályázati forrásból ez év őszére felépül hazánk legnagyobb kerékpáros centruma Tiszafüreden, a 33-as számú főút mentén – tette hozzá.
Turisztikai célpont

A földművelésügyi miniszter rámutatott: a Tisza-tavi régió Magyarország egyik legvonzóbb turisztikai célterülete. Ezért fontos itt egy olyan korszerű, 21. századi kerékpáros infrastruktúra kiépítése, mely teljessé teszi e vidék szolgáltatási palettáját, és újabb munkahelyeket teremtve lendületet ad a turizmus további fejlődésének.

Lipcsey György, a projektgazda Tisza-tavi Turizmus Fejlesztő Egyesület elnöke az eseményen a beruházás részleteiről elmondta: a különleges kialakítású, minden igényt kielégítő szolgáltatásokat kínáló kerékpáros kilátó- és pihenőhely mellett október végéig a Tiszafüred–Poroszló közötti kerékpárút Tiszafüred és a Tisza közötti része is megépül. Ezen a szakaszon egy pihenőpontot, a tízes számú öblítőcsatornán egy emelhető szerkezetű hidat, valamint két kerékpáros vasúti átjárót is kialakítanak.

mti.hu