Az Újgyőri piacnál járt a lyukóban hétközben észlelt medve (+videó) FRISSÍTVE!

2020.10.18 10:04

Mint arról a hamarosan mögöttünk hagyott hét közben beszámoltunk,  medvenyomokra figyeltek fel az esőtől felázott, sáros talajon Lyukóvölgyben, a Magyar tanyán, az egyik kerítésen pedig az állat bundájából származó szőrcsomókat is találtak. 

Vasárnap nullaóra után került fel egy mindössze három másodperces, az Újgyőri piac környékén készült videó a facebookra, amelyen vélhetően egy medve vágtat az út túloldalán. Az állat a Szarkahegy, illetve a Torontáli utca felől érkezett az Újgyőri piac felé, majd rövid városi csatangolása után az Őzugró utca felé ment vissza Lyukóvölgy felé. 

 

 


A Miskolci Önkormányzati Rendészethez vasárnap 0:40 perc körül érkezett jelzés a medvével kapcsolatban. Az állat jelenlétét az Operatív Megfigyelési Központ munkatársai a térfigyelő kamerák felvételeit figyelve észlelték, a felvételeken egyértelműen és jól felismerhetően látható a medve – tájékoztatott Lengyel Roland, az MIÖR megbízott igazgatója, operatív irányítási osztályvezetője. A medveészlelésről a Bükki Nemzeti Parki Igazgatóságot tájékoztatták. A rendőrséghez szintén érkezett bejelentés a medve észleléséről, de mivel az állat semmit nem rongált meg, így intézkedés nem történt.

Vasárnap 0:38-kor tűnt fel az állat a Testvériség utcán, majd a villamos síneken haladt a város felé. A rendészek értesítették a rendőrséget, Miskolc MJV Önkormányzata haladéktalanul felvette a kapcsolatot a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság, valamint a Vadaspark szakembereivel.

Itt a térfigyelő kamera felvétele. Az állat először a távolban átsétál a járdán, majd késöbb újra feltűnik, és egyenese ,,felénk" sétál...:

 

 
 
Amennyiben medvét észlelnek, vagy medvenyomokat látnak, jelezzék azt a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság szakembereinek a +36 30 861-3808-as ügyeleti telefonszámon!
 
minap.hu