Az utakon hatástalanított időzített bombák

2022.06.23 15:47

Legutóbb Miskolcon állítottak meg a járőrök egy gyorshajtót, aki ittasan ült a volán mögé.

 
A rendőrségi adatok alapján Borsod-Abaúj-Zemplén megyében ez év január elsejétől május 31-ig 31 olyan közúti közlekedési baleset történt, ahol ittas volt az okozó, az előző év ugyanezen időszakában ez a szám 24 volt. Gyorshajtás miatt az első öt hónapban 91 baleset történt, míg 2021-ben 85 volt ez a mutató. A balesetek elsődleges okai mögött a gyorshajtás, és az ittas járművezetés áll.
 
A Borsod-Abaúj Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Forgalomellenőrző Alosztályának munkatársai rendszeresen végeznek közúti ellenőrzéseket, hogy mindenki hazaérjen.
 
Legutóbb Miskolcon hajtottak végre mozgó sebességellenőrzést.
 
A rendőrök 2022. június 20-án 12 óra 17 perckor a Soltész Nagy Kálmán úton bemértek egy autót, aminek vezetője a megengedett 50 kilométeres sebesség helyett 104-el közlekedett. A járőrök megállították az autót vezető 65 éves miskolci férfit, akinél az alkalmazott alkoholteszter pozitív értéket mutatott. A helyszínen bevont vezető engedély mellett a hatóság 90 000 forint közigazgatási bírságot szabott ki, illetve 6 közlekedési előéleti pontot. A Miskolci Rendőrkapitányság továbbá járművezetés ittas állapotban vétség miatt büntetőeljárást folytat a sofőrrel szemben.
 
forrás: Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság