Az utódlásáról beszélt az OTP vezére

2019.04.12 16:40

Az azonnali fizetést el tudná indítani július 1-jén is az OTP, és a nyugdíjba vonulást sem tervezi rövid távon - mondta Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója a Napi.hu-nak. Azt is elárulta, miért nem vásárol focicsapatot magának az OTP.

 

- Említette, hogy három bankot vásárolnának, ezek még az idén lezárulnak?
 
- Ha minden sikerül, akkor igen.
 
- Egy szlovén bankról volt szó, és arról, hogy Szlovákiában is terjeszkednének, mert kicsi a piaci részesedésük. Magyarországon terveznek-e további akvizíciót?
 
- Szlovéniában pályázunk egy bankra. Magyarországon nincsenek akvizíciós terveink, a méretünknél fogva nehéz lenne versenyhivatali engedélyt kapnunk.
 
- A Budapest Bankot és az NHB-t ezek szerint nem vennék meg.
 
- Az NHB végelszámolás alatt van, arra nem pályázunk. A Budapest Bankot pedig nem tervezzük megvásárolni. Magyarországon 18 százalékkal nőtt a hitelállományunk. Olyan gyors az organikus növekedésünk, hogy nincs szükség felvásárlásra.
 
- Az azonnali fizetés bevezetésének elhalasztását javasolnák, mert hosszabb tesztidőszakra lenne szükség. Mikorra vezetnék be ezt a rendszert?
 
- Nem mondok ilyet, mert van egy érvényes határidő, július 1. Mi kész leszünk ekkorra. Fogalmam sincs, hogy a többi bank hogy áll ezzel, így nem tudom megítélni sem. A bankszövetség folyamatosan tartja a kapcsolatot a jegybankkal, kialakul majd a megoldás.
 
- A közgyűlés megszavazta, hogy szétválaszthatják az elnöki és a vezérigazgatói posztokat a bankban. Megtalálta már az utódját?
 
- Miért? Maga szerint nyugdíjba kellene mennem? Nincs senki kijelölve, szabad a pálya, és van is idő versenyezni, nem rövidtávfutásra kell felkészülnie az illetőnek, a közeljövőben ugyanis nem kívánjuk szétválasztani ezt a két tisztséget.
 
- Jelenleg mennyi idejét tölti ki a bank, és mennyit a többi elfoglaltsága?
 
- Sokat. A törvényes munkaidőt ledolgozom a bankban, ha összerakom a hétvégéket és az estéket is. A túlóra egy része elmegy focira.
 
- Focicsapatot nem akar vásárolni az OTP?
 
- Kézilabdacsapatom van, a fociba mi nem tudunk beszállni. Folyamatos vitát generálna ugyanis a többi klubbal szemben, ha a Magyar Labdarúgó Szövetség elnökének saját focicsapata lenne.
 
Herman Bernadett
napi.hu