Azon agyal a kormány, milyen egészségügyi ellátásokért kelljen fizetni

2018.10.10 17:38

Miközben az elmúlt hetekben botrányoktól volt hangos az egészségügy (a Honvédkórház ügye, majd az ajkai kórházban felmondott nővérek és orvosok esete, a kardiológiai intézetből kirúgott szívsebész és az ő műtétre váró elhunyt betege, a törölközőt bedobó egészségügyi államtitkár), addig a háttérben lázas munka folyt és folyik most is arról, hogy milyen egészségügyi ellátások maradjanak ingyenesek és melyek kerüljenek pénzbe – ezt vázolja a hvg.hu.

 
Információik szerint augusztus végén lényegében nem sok mindent tudtak felmutatni az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetői (elsősorban a miniszter és az egészségügyi államtitkár), ezért fejmosásban részesíthette Orbán Viktor kormányfő Kásler Miklós minisztert, és adott neki és államtitkárának három hetet, hogy kidolgozzák tervüket és azt, hogy mire terjedjen ki a kiegészítő biztosítás. Ehhez azt kellene tisztázni, írja a lap, hogy
 
mi tartozzon az „ingyenes” társadalombiztosítási ellátás körébe és miért lehessen külön pénzt szedni. Az állam szedje-e be vagy magánbiztosítók biznisze legyen?
 
Ezeknek a sarokpontoknak a megválaszolását nehezíti, hogy a Fidesz ellenzékben hevesen támadta és a népszavazással ki is nyírta a vizitdíjat.
 
Az államtitkár pár nappal ezelőtt távozott posztjáról, a munka folytatódik a kiegészítő biztosítások kialakításáról a minisztériumban a hvg.hu szerint.
 
24.hu / hvg.hu