Azonnal eldobja a blokkot? Óriási hibát követ el

2016.05.21 07:17

A vásárlók nagy része szemétként tekint a blokkra, és szándékosan ott felejti a pénztárnál vagy kihajítja az első szemetesbe, ami az útjába kerül. Pedig az a kis fecni nagyon hasznos lehet, ha tudja, hogyan használja. Jó ha tudja, hogy mostantól miért őrizzen meg minden nyugtát.

penztargep0502vid

1. Reklamáció és csere

Bármilyen terméket is vásárol, ha később kiderül, hogy hibás vagy sérült, csak a blokk ellenében kérhet visszatérítést vagy cserét. Ez nem csak elektronikai vagy ruházati cikkekre igaz: ha véletlenül lejárt élelmiszert vesz, akkor is csak úgy fogadják el a reklamációt, ha nyugtával tudja bizonyítani a vásárlás helyét és időpontját.

2. Akciós termékek

Vásárlás után mindig érdemes ellenőrizni a nyugtán, hogy az akciós termékekre valóban megkapta-e a kedvezményt. Véletlen hiba is lehet a pénztáraknál, hogy az óriási sietségben ez nem történik meg, vagy akár kétszer olvassák be egy termék vonalkódját, ami szintén ráfizetés. Ha ott helyben észreveszi a tévedést, azonnal tud szólni.

3. Spórolás

A nyugták megőrzése a tudatosan költekező családoknál alapvető, hiszen az alaposan vezetett költségvetés a spórolás egyik kulcsa. Érdemes utólag elővenni a blokkokat és megnézni, hogy hogy változtak a termékek árai egy-egy időszakban, és ez alapján esetleg újragondolni a bevásárlási lista néhány pontját.

+1 tipp: Nyugtalottó

A nyugtalottózásról nemrég lehet hallani. Így akár 150 ezer forintot is lehet nyerni. Minden nyugtán szerepel egy azonosító szám, ezt kell feltölteni a Nyugtalottó oldalára, és várni, hogy a szerencse kedvezzen a hétfőnkénti sorsolásokon. Ha játszik, akkor főleg érdemes megőrizni a bizonylatot, mert a nyeremény átvételéhez fel kell mutatni.