Azonnali kormányzati lépéseket követel az ellenzék a 40 ezer Covid-halott miatt

2022.01.11 14:28

Márki-Zay Péter és az Egységben Magyarországért szerint az „elkent” járványkezelés helyett oltási kampány, tesztelés és szakemberek kellenek.

Egységben Magyarországért: Emlékezzünk 40 ezer halottunkra – Az elkent járványkezelés ára címmel osztotta meg az ellenzék közös közleményét Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt a Facebook-oldalán. Megállapították, hogy az Orbán-kormány járványkezelése kudarcot vallott, amit az is bizonyít, hogy már 40 ezer ember hunyt el koronavírus következtében Magyarországon. 

 

 

 
Most, hogy az ötödik hullám elején járunk, tartanunk kell attól: az eddigieknél is nagyobb számban veszítjük el honfitársainkat. Felszólítjuk a kormányt, hogy azonnal indítson oltási kampányt, bővítse a tesztelési kapacitásokat és biztosítson elegendő, megbecsült szakembert a kórházakban”
 
– követelték.
 
Arra is felszólították a szerintük „minden idők legérzéketlenebb, legkapzsibb kormányát”, hogy hagyjon fel a saját koronavírus-bizniszeivel, és – ha már eddig nem tette meg – foglalkozzon érdemben a kiszolgáltatott magyar emberekkel. Egyben az Egységben Magyarországért részvétét fejezte ki az elhunyt 40 ezer honfitársunk családjának.
 
„A tavaszi kormányváltás után olyan egészségügyet építünk, amely minden magyar állampolgárnak elérhető és színvonalas ellátást nyújt, és amely méltó feltételeket kínál a dolgozóinak”
– ígérték.
 
forrás: facebook.com / nepszava. hu