Azt hiszi, már kevesebbet fizet az internetért? Nagyot téved!

2018.01.26 06:28

Még február elején is a tavalyi díjat fizetjük ki.

Deutsch Tamás

 

Idén már a második alkalommal rendezik az ügyfelek a nethasználat díját a szolgáltatónak. A csekken fizetők ezekben a napokban kapják meg az értesítőjüket, elszámolásukat. A Magyar Telekom ügyfeleinek legkésőbb február első napjaiban kell rendezniük a számláikat – amelyekben még semmi nyoma nincs az 5 százalékos internetes áfának.
 
De hogy lehet az, hogy idén már a második befizetésnél tartunk – hiszen január elején már rendeztünk egy számlát – és még mindig a tavaly hatályos, 18 százalékos adó szerint róják ki ránk a fizetnivalót. Hiszen nem ezt ígérte Deutsch Tamás, a Digitális Jólét Programot irányító miniszterelnöki biztos.
 
Hát úgy, hogy a számlázás átfutási ideje miatt még februárban is csak a 2017 utolsó havi, tehát decemberi szolgáltatásért fizetünk. Akkor pedig még a 18 százalékos áfamérték volt hatályban.
 
Először tehát – szolgáltatótól függően – február végén, március elején érkezhet olyan számla, amit már a csökkentett adó szerint állított ki a szolgáltató. Egy átlagos, 10 ezer forint körüli előfizetési csomag esetében – amely az internet szolgáltatás mellett tartalmazza a tévé és a vezetékes telefon költségeit is – ez azt jelenti, hogy havi szinten közel 400 forintot takaríthat meg az ügyfél, a csomagon belül valamivel több mint 3000 forintos internetes részszámla esetén.
 
mfor.hu