„Azt hittem, menten elájulok” – Pokoli pillanatokat élt át a Borsodnádasdon megölt Csenge édesanyja: összefutott lánya gyilkosának szüleivel

2021.02.27 07:10

Ilyet csak az élet tud produkálni! Amikor a meggyilkolt Csenge (†17) édesanyja elment a szikszói bíróságra imádott lánya holmijáért (az eljárás idejére a bíróság lefoglalta, és most kapta vissza), pont összefutott a gyilkos szüleivel, akik ugyanilyen céllal mentek saját gyermekük zsákjáért.

A gyilkos miatt csak tárgyak emlékeztetik Rózát imádott lányára
 
Fotó: Fuszek Gábor
 

 

– Olyan idegesség tört rám, hogy azt hittem, menten elájulok – eleveníti fel a szörnyű találkozást Csenge édesanyja, Róza, aki négy éve gyászolja lányát. – Ott álltak tőlem pár centire ezek az emberek, akiknek a gyereke örökre tönkretette az én és az egész családom életét. A fiuk a legdrágább kincsemet vette el, ők pedig rezzenéstelenül néztek az arcomba.
 
- Annyit nem mondtak, hogy bocsánat vagy sajnáljuk, Róza. Bevallom, nem viselkedtem úrinőként, kiabáltam mindent rájuk, ami a szívemet nyomta. Aztán a nő elővette a mobilját, és felvette, amiket mondtam. Mivel az unokám és az ő párja vitt el, nem akartam őket még kínosabb helyzetbe hozni, inkább eljöttünk. Pokoli pillanatokat éltem át, s jött még egy másik sokk! Visszakaptam ugye a kislányom dolgait, amiket évek óta nem láttam, s a nyakláncában benne volt egy hajcsomó, amit a gyilkosa tépett ki Csengém fejéből, de a láncban megakadt.
 
Csenge gyönyörű, életvidám lány volt, és még a felnőttkort sem érhette meg
 
Az anya fájdalmán az idő sem segít, lánya hiánya napról napra egyre jobban égeti a lelkét. Megnyugvást csak az jelent számára, amikor a temetőben van. Az utcára sem igazán tud kimenni, a tragédia óta pánikbeteg.
 
Csenge és falubelije, B. Roland 2017. szeptember 3-án találkozót beszélt meg a település egyik templomához. A randevú tragédiába fulladt, a fiú megölte, majd egy vízaknába dobta a lányt. Első fokon a bíróság mindössze négy évre ítélte a tettest, másodfokon azonban 18 évet kapott.
 
Lakat Eszter
blikk.hu
 
 

Méret:1,1 MB