Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Prima Díjasok

2015.11.09 05:48

Hatodik alkalommal díjazták Borsod-Abaúj-Zemplén kiemelkedő képviselőit. Három kategóriában adták át szombaton este a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Prima Díjat.

Idén hatodik esztendeje ítélték oda a Vállalkozók és Munkavállalók Országos Szövetsége, illetve megyei szervezete kezdeményezésére az immár hagyományos Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Prima Díjat, amelynek révén a megye vállalkozói, gazdasági szereplői szűkebb pátriájukban támogathatják a magyar szellemiség eredményeinek megőrzését, a magyar kultúra, művészetek, tudomány, oktatás, köznevelés és sport fejlesztését, az eredmények megismertetését és elismerését. Az átadó gálát szombaton este rendezték meg a Miskolci Nemzeti Színházban.

Három kategóriában ítélték oda a Megyei Prima Díjat, egy személy az összesen kilenc jelölt közül közönségdíjas lett. Az esten osztották ki a VOSZ vállalkozói díjait is.

„Az összetartó erő megnyilvánulása volt”
Szombaton este, a Miskolci Nemzeti Színházban immár hatodik alkalommal adták át a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Prima Díjakat a magyar szellemiség eredményeinek megőrzéséért, a magyar kultúra, művészetek, tudomány, oktatás, köznevelés és sport fejlesztéséért, az eredmények megismertetéséért és elismeréséért a három kategóriában az arra ítélt legjobbaknak. Mint az elmúlt hetekben lapunkban olvashatták a három kategóriában a sok tucatnyi jelölt közül három-három maradt, amelyből zsűri választotta ki a Megyei Prima Díjra érdemes győztest. Közönségszavazás alapján a kilenc jelölt egyike közönségdíjas lett.

bodonyi-kovacs-dr-nagy-emes-debreczeni-sandor-gombos-istvan-st

Ők voltak a legjobbak
A gálán végülis a Magyar népművészet és közművelődés kategóriában a sátoraljaújhelyi Gombos István fafaragó népi iparművész lett a győztes.

A magyar építészet kategória legjobbjának Bodonyi Csaba miskolci építész bizonyult, míg a magyar oktatás és közművelődés kategóriában a hejőkeresztúri IV. Béla Általános Iskola lett a győztes. A díjat az intézmény igazgatónője, Kovácsné dr. Nagy Emese vette át a közösség nevében.

A közönségdíjat a miskolci Debreczeni Sándor késes népi iparművész érdemelte ki.

Az év mezőgazdasági vállalkozása a Prügyi Mezőgazdasági ZRt., fémipari vállalkozása a Certa Kft., vendéglátó vállalkozása a Íz-Kalauz Kft., vegyipari vállalkozása a Kiss Cégcsoport, villamosipari vállakozása za FMS Controll Kft., kiskereskedője Szokolovszki Gyula Barna egyéni vállalkozó, építőipari vállalkozása a K. V. Kft. lett.

Az Év Vállalkozói 2015 Díjat a Fókusz Oktatási Nonprofit Kft. és a Balogh Autóházak Kft. érdemelte ki.

boon.hu