Baleset történt az M3-ason Mezőcsátnál - Gyakorlatilag lóg az út fölött egy kamion fülkéje (frissítve!)

2019.06.05 08:34

Baleset történt az M3-as autópálya 149-es kilométerszelvényénél, Mezőcsát térségében, a Miskolc felé vezető oldalon. Lelóg a kamion a felüljáróról, lezárták az M3-ast.

 
Anyagi káros közúti, közlekedési baleset történt az M3-as autópálya (jobb pálya) 150 km-es szelvényében reggel 07:35-kor: egy pótkocsis járműszerelvény az M3-as autópályáról az M30-as autópályára történt felhajtása során a szalagkorlátnak ütközött. Személyi sérülés nem történt.
 
Fotó: Blikk
Foto: bpiautosok.hu
 
A balesetet szenvedett kamion mentéséhez Tiszaújvárosból, Mezőcsátról, Mezőkövesdről érkeztek tűzoltók, valamint Debrecenből egy daru és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is a helyszínre tart. Az egységek elsődlegesen drótkötéllel rögzítették az instabil helyzetű kamiont, amely félig lelóg a lehajtóról. Az érintett szakaszt lezárták a mentés idejére, az autópálya forgalmát a 135 km-es szelvényében (Mezőkeresztesi lehajtónál) 8 órától rendőri irányítás mellett leterelik.
 
A tűzoltók drótkötéllel rögzítették a járművet, a sofőr sokkot kapott, de egyébként nincs komolyabb baja. Óriási a torlódás az érintett szakaszon.
 
Fotó: Agria TV BT/Székelyhidy Péter
 
Átszakította a szalagkorlátot egy kamion a M3-as autópálya fölött, a Miskolc felé vezető M30-as út hídján, Mezőcsát térségében.
 
Szerda reggel 7 óra után történhetett a baleset, aminek körülményeiről egyelőre nincsenek pontos információink.
 
 
A katasztrófavédelem mindenesetre arról már tájékoztatott, hogy a helyszínre kiérkező egységek drótkötéllel rögzítették az instabil helyzetű kamiont, valamint lezárták az érintett útszakaszt.
 
Az autópálya Debrecen-Miskolc felé vezető oldala áll a mentés miatt, mert ide lóg a kamion eleje, Budapest felé engedik a forgalmat. Az M1 Híradó szerint a kamion eleje akár rá is zuhanhat az autópályára.
 
 
A mentéshez Tiszaújvárosból, Mezőcsátról, Mezőkövesdről érkeztek tűzoltók, valamint Debrecenből egy daru és a katasztrófavédelem műveleti szolgálata is a helyszínre tart.
 
Forrás: index.hu/Leslie Long
 
A sofőr ugyan sokkot kapott, de sérülés nélkül megúszta az esetet. A képek alapján a tűzoltók hozták ki a kamionból.
 
 
 
Forrás: Új Miskolcon láttam csoport
 
Óriási a torlódás az M3-ason Miskolc felé, hosszú percek óta áll a forgalom az érintett szakaszon.
 
MTI/Vajda János
 
minap.hu