Balesetek miatt péntek éjszaka lezárták az M3-as egy szakaszát Borsodban

2015.01.03 05:06

Több közlekedési baleset is történt az M3-as autópálya Borsod-Abaúj-Zemplén megyei szakaszán péntek este, a helyszínelések és a műszaki mentések idejére a sztráda Nyíregyháza felé vezető sávjait Mezőkeresztes térségében lezárták a forgalom elől - közölte a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.

Dobi Tamás megerősítette a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság korábbi információját, amely szerint a mezőkeresztesi balesetben egy 31 éves miskolci férfi meghalt. A további balesetekben többen megsérültek. A Budapest felől Miskolc, Nyíregyháza, Debrecen felé közlekedőket a mezőkövesdi lehajtónál terelik le, a 3-as számú főúton mehetnek tovább. A rendőrség felhívja a közlekedők figyelmét, hogy az ónos eső miatt különösen óvatosan vezessenek.

Fennakadások voltak a közlekedésben Miskolcon is
Az ónos eső miatt akadozott a tömegközlekedés. A város magasabban fekvő részeire, így a 30 ezer lakosú avasi lakótelepre nem tudtak feljutni az autóbuszok - közölte a Miskolc Városi Közlekedési (MVK) Zrt.

A cég tájékoztatása szerint a város tömegközlekedési útvonalainak nagy részét az előszórás ellenére is jégpáncél borította. A síkosságmentesítés ellenére a társaság autóbuszai a magasabban fekvő városrészekre - Avas, Hideg-sor, Komlóstető, Miskolc-Tapolca - nem, vagy csak korlátozottan jutottak el. A többi járat is jelentős késéssel közlekedik. Az utakat egész éjszaka folyamatosan szórták.

Busz és személyautók karamboloztak Egerben
Hárman megsérültek, amikor öt személyautó és egy autóbusz ütközött össze Egerben a Baktai út és a Sertekapu utca sarkán - tájékoztatta Hevesi Katalin, a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hivatalvezetője és az egri Markhot Ferenc Kórház az MTI-t.

A sérültek állapotáról, illetve a baleset körülményeiről később ad tájékoztatást a Markhot Ferenc Kórház és a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság. Az első információk szerint a balesetet itt is az ónos eső okozta.