Balog Zoltán nemsokára nagykövetként járhatja a világot

2019.06.05 06:07

Nem ez az egyetlen új pozíciója: Orbán Viktor az MMA felügyelő testülete kormányzati delegáltjának is kinevezte őt. A külügy titkolja, mely országban fogja hazánkat képviselni.

Fotó: Népszava
 
Rendkívüli és meghatalmazott nagykövetnek nevezte ki a tavaly képviselői mandátumáról, nemrég pedig romaügyi biztosi posztjától is megvált Balog Zoltán a köztársasági elnök – szúrta ki Áder Jánosnak egy május 31-i, Magyar Közlönyben megjelent határozatában a hvg.hu.
 
A szűkszavú határozatból ezen túlmenően csak annyi derül ki, hogy a volt emberminisztert Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter előterjesztésére nevezte ki az államfő, ám az például nem, hogy Balog mely országban fogja hazánkat képviselni. A lap ezért a külügyminisztérium sajtóosztályához fordult. Kedd esti válaszukból aztán kiderült:
 
Balog nagykövetként a magyar kormány kiemelt fontosságú társadalmi ügyekkel kapcsolatos eredményeit és céljait fogja külföldön ismertetni.
 
Vagyis lényegében nem derült ki semmi. Fideszes forrásoktól azonban még sikerült pár dolgot megtudnia a lapnak. Balog posztja állítólag utazó nagyköveti pozíció lesz.
 
A politikai karrierjének állítása szerint a lelkészi hivatásért szeptemberben hátat fordító Balog Zoltánnak nem ez az egyetlen új pozíciója: a hétfői Magyar Közlönyből az derült ki, Orbán Viktor a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) felügyelő testülete kormányzati delegáltjának nevezte őt ki.
 
hvg.hu / nepszava.hu