Bankszámlája van? Akkor erről tudnia kell! (+videó)

2019.05.05 16:20

lképesztő, de igaz: már most is bankolhatnánk a magyarok szinte ingyen, de nem teszik - hívta fel a figyelmet a ATV.

A számítások szerint egy átlagfizetéssel rendelkező magánszemély átlagos bankszámla használatához kapcsolódóan a havidíj körülbelül ezer forintra tehető.
 
Ezzel szemben ma a legjobb ajánlat banki oldalról a teljes egészében ingyenes bankszámla. Ez azt jelenti, hogy minden egyes díjtétel nulla.
 
Vagyis, ha az ember felmegy az internetre és rákeres a bankszámla kalkulátorra, akkor nagyjából 3 perc alatt kideríthetné, hogy minimum évi 12 ezer forintot már így is megtakaríthatna, de inkább többet - derül ki a Heti napló riportjából.


A tranzakciós illeték eltörlése szóba került az utóbbi hónapokban, aztán a Pénzügyminisztérium visszatáncolt. Most a jegybank legújabb javaslata, hogy a mobilszámlákhoz hasonlóan legyenek korlátlan bankszámlacsomagok, ahol csak és kizárólag számlavezetési díj terhelné az ügyfelet, semmilyen más díjat nem számíthatnának fel.
 
Mindenképp bevezethetőnek tartom Magyarországon azt, hogy csomagárazásba térjünk át a tranzakcióalapú árazásról - mondta a csatornának Takács Domokos, az OTP Bank termékfejlesztési és értékesítési vezetője.
 
A CIB Bank árazási vezetője szerint lett volna lehetőség most csökkenteni az árakat, ha a kormány eltörölte, vagy legalább csökkentette volna a tranzakciós illetéket. "Amíg utalások számához kapcsolódnak ezek az illetékek, addig nem lehet az úgynevezett csomagalapú árazásra átállni. Tehát ameddig a költségeink azok az egyik oldalon változó költség, a másik oldalon pedig egy fix bevételt jelentene, ezt a kettőt nem lehet összehangolni. Amennyiben változik a jogszabály, akkor a CIB Bank ezután is hozzáigazítja a költségeit a bevételekhez. És ezzel le tudunk menni teljesen ingyenes utalásokra" - magyarázta Vasas Norbert.
 
napi.hu / atv.hu