Bántalmazott, majd kirabolt egy nyugdíjast a sajónémeti támadó

2016.05.27 11:17

Vádemelési javaslattal élt a rendőrség egy férfival szemben, aki a megalapozott gyanú szerint Sajónémeti határában kirabolt egy nyugdíjast.

Rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást az Ózdi Rendőrkapitányság L. Tamás 20 éves sajónémeti lakossal szemben. A gyanúsított 2016. március 18-án 9 óra körül Ózd-Centert és Sajónémetit összekötő salakos úton megtámadta, majd bántalmazta a 62 éves sértettet, aki a közeli boltból tartott hazafelé. Az idősebb férfitól pénzt követelt, majd miután nem kapott, bántalmazta a nyugdíjast és elvette szatyrát a benne lévő sóval, kenyérrel és kutyáknak való szalámival. A támadó ezt követően elmenekült a helyszínről.

A bejelentést követően a nyomozók rövid idő alatt azonosították, elfogták, majd a rendőrségre előállították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit.

Az ügyben indított nyomozást az Ózdi Rendőrkapitányság a napokban lezárta és az iratokat vádemelési javaslattal megküldte az ügyészségre.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság