Barátnőverő volt miskolci rendőr: előzetes helyett lakhelyelhagyási tilalom

2016.11.23 14:29

A Miskolci Törvényszék lakhelyelhagyási tilalom elrendelése mellett megszüntette az előzetes letartóztatását annak a volt rendőrnek, akit életveszélyt okozó testi sértés bűntette és kapcsolati erőszak bűntette bűncselekményekkel vádol az ügyészség.

A vádirat lényege szerint a rendőrként dolgozó férfi 2014. novemberében ismerte meg a későbbi élettársát, akivel rövid időn belül össze is költözött. Gyakran fogyasztott alkoholt, ilyenkor szidta, megalázta barátnőjét, többször meg is ütötte őt. 2016. április 28-án ittasan érkezett haza a közösen bérelt lakásba, szidalmazta a nőt, majd a földre lökte és többször megrúgta. A bántalmazás következtében a nőnek két bordája eltört és a tüdeje is megsérült. Az élettárs másnap, életveszélyes állapotban került kórházba, ahol sérüléseit ellátták.

A volt rendőr a nyomozás idején előzetes letartóztatásban volt, az ügyészség annak fenntartását indítványozta, azonban a legsúlyosabb kényszerintézkedést a bíróság a vádemelést követően már nem látta indokoltnak, lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el. A bíróság figyelemmel volt a férfi nyomozás során tanúsított együttműködő magatartására, továbbá személyi és családi körülményeire, különösen arra, hogy kiskorú gyermekét, valamint szüleit tartja el.

boon.hu